Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Новини України - Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

У Британії для приготування вівсянки використовують якісні зерна та чисту відфільтровану воду. Її готують у каструлі, де воду доводять до кипіння, додають вівсяну крупу та сіль, і варять 20-30 хвилин. Під час подачі страви використовують дві тарілки: одна для каші, інша – для молока або вершків. Вівсянка містить велику кількість клітковини, заліза та магнію, а також стільки ж білка, як у яйці. Її переваги включають контроль рівня цукру в крові, зниження поганого холестерину, покращення роботи кишківника та серця, а також зменшення запалення. Овес містить унікальні фітохімічні речовини, які позитивно впливають на здоров’я травної системи, імунітету та мозку. Щоденне вживання вівсянки допомагає тривалий час почуватися ситим, підтримує здоров’я серця та запобігає захворюванням. Однак, варто уникати вживання великих порцій вівсянки або додавання висококалорійних інгредієнтів, що може вплинути на зайву вагу та рівень цукру в крові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *