Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень щодо споживання обробленого м’яса і прийшла до висновку, що немає безпечної кількості такого продукту. Вони виявили зв’язок між споживанням обробленого м’яса і підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники вивчали вплив споживання м’ясних виробів, солодких газованих напоїв і трансжирів на здоров’я та виявили, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки. Навіть невелике споживання цього продукту щодня може підвищити ризики. Дослідження показало, що хот-дог на день може збільшити ризик діабету і раку, а солодка газована вода та трансжири також не є безпечними. Науковці закликають обмежити споживання обробленого м’яса та інших шкідливих продуктів у раціоні. Результати дослідження публікуються в журналі Nature Medicine і можуть бути важливі для розробки національних дієтичних рекомендацій.
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
