Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що дієта з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може вплинути на роботу мозку. Вони виявили, що така дієта активує певні клітини у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Після лише кількох днів такого харчування пам’ять може почати працювати гірше. Однак відновлення рівня глюкози може нормалізувати роботу клітин та покращити пам’ять. Вчені також виявили, що періодичне голодування після жирної дієти може покращити когнітивні функції. Ці відкриття підкреслюють важливість здорового харчування для збереження пам’яті та можуть сприяти розробці нових методів профілактики деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням та метаболічними розладами.
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження
