У Прикарпатті виявили перший випадок ботулізму цього року. Чоловік отруївся після споживання домашньо приготованого консервованого м’яса. Після їжі у нього з’явилися такі симптоми, як біль в животі, слабкість, здуття, головний біль, порушення зору і ковтання, сухість у роті. Його госпіталізували, поставили діагноз ботулізму і почали лікування. Ботулізм викликаний токсином Clostridium botulinum, який може потрапити в їжу через неправильну консервацію або зберігання. Для запобігання цьому захворюванню важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також, в інших регіонах України також були випадки ботулізму, один з них пов’язаний з введенням ботулотоксину для косметичних процедур, а інший – з харчовими продуктами.
На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму
