У лютому 2025 року продовольчий індекс FAO досягнув 127,1 пункту, що на 1,6% вище, ніж у січні. Це зростання було спричинене підвищенням цін на цукор, молочні продукти та рослинні олії. Загалом, індекс перевищив показник лютого 2024 року на 8,2%.
Ціни на зернові також зросли через обмежені постачання та погодні ризики. Ціни на пшеницю підвищилися через скорочення внутрішніх запасів у РФ, а ціни на кукурудзу продовжили зростання через погіршення умов урожаю в деяких країнах.
Ціни на рослинні олії також підвищилися через скорочення виробництва, зокрема пальмової та соєвої олії.
У сегменті м’яса стабільні ціни з окремими коливаннями. Наприклад, ціни на м’ясо птиці знизилися через надлишкові запаси, тоді як ціни на баранину зросли через високий попит.
Ціни на молочні продукти також зросли через зростання попиту. Наприклад, ціни на сир підвищилися через високий імпортний попит.
У сфері цукру також спостерігалося підвищення цін через побоювання щодо скорочення світових запасів. Негативно вплинуло погіршення перспектив виробництва в Індії та погодні умови в Бразилії.
Світові ціни на продукти зростають третій місяць поспіль
