Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Технології - Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI спільно розпочали незвичайний космічний експеримент, відправивши до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке. Цей проєкт отримав назву DASSAI MOON Project і має на меті дослідити можливість виготовлення традиційного рисового напою у умовах пониженої гравітації, схожої на місячну. Установка, яка потрапить на орбіту 21 жовтня, містить резервуар для ферментації та центрифугу для імітації місячної сили тяжіння. Протягом двох тижнів у системі відбудеться процес бродіння, після чого ферментовану рисову масу заморозять і повернуть на Землю. Частину матеріалу перетворять на саке, яке продадуть за високу ціну для підтримки японських космічних програм. Ініціатори вважають, що подібні експерименти можуть стати основою для виробництва продуктів і напоїв на Місяці, що є важливим кроком для майбутніх місій і створення постійних баз за межами Землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *